8. mars 2014
Grass fed beef er det beste kvalitet kjøtt på markedet. Produsert helt på lokale inn- og utmarksressurser. Vårt kjøtt kommer fra nabogården Moen. Moen er sentrum for Styrvoll Landbruksdrift som betjenes av flere bønder. Hovedproduksjon er økologisk melk for Tine. De har en av Norges flotteste beiter fordelt over tre fylker. Her går de 3-4 måneder og beiter urter og grass. Fra Larvik i syd til Kongsberg i nord, er mange titalls tusen dekar inngjerdet. På beite blir dyrene kontrollert flere ganger ukentlig. Det er kastrerte oksekalver som slaktes. Kastrater blir mer marmorerte i kjøttet. Det blir saftigere. Grass fed beef er rett og slett 100% grassbasert kjøtt. Det gir mye ekstra omega3-fettsyrer. Rødtkjøtt kan absolutt være sunt!
Meny 1: “Slakterens Hakkebøf”: ca 11 kg kjøttdeig og 3 kg kraftbein. kr 120/kg ca 14 kg tot.
Meny 2: “Bondens utvalgte”: 5 forskjellige deler (feks: Mørbrad, Coulotte, høyrygg, steik, bogplomme, lårtunge og flatbiff)
Samt meny 1 inkl. 160 per kilo ca 18-19 kilo totalt.
Meny 3: “Kokkens Gourmet”: Ekstra kjøttdeig eller stykkningsdel, ca 1 kilo, to av delene fra enten entrecotes, indrefilet og ytrefilet. Inkl Meny 2 og meny 1. 170 per kilo ca 21 kilo.
Merket, vakuumert. Ekskl kr 75 for embalasje, pakking og faktura. Frys ned kjøttdeig direkte og la beinfrie deler mørne i kjøleskap et par uker.
Priser per kilo:
Indrefilet 450
Yttrefilet 400
Entrecotes 350
Mørbrad 325
Culottes 300
Steik 300
Bogplomme 250
Lårtunge 250
Høyrygg 200
Kjøttdeig 150
Kraftbein 50
Flatbiff 275
LEVERING MANDAG 10 MARS etter kl 15:00 på gård. Si fra når du kommer og send bestilling på forhånd. Først og fremst mandag – men avtale kan gjøres resten av uka. virgenes@virgenes.no